Moravčík sa stal majstrom Európy

NETKY.SK • 2 Jún 2013, 10:45 • 2 min
Moravčík sa stal majstrom Európy

BANSKÁ BYSTRICA - Slovák Vladimír Moravčík sa stal v sobotu majstrom Európy v thajskom boxe profiligy Muay Thai najprestížnejšej série WMC v hmotnosti do 76 kg. V zápase o európsky opasok zdolal na zimnom štadióne v Banskej Bystrici Holanďana Marca Piquého.

slovakia

left justify in out

„Súpera som poznal už z kategórie K1. Zdolal veľa kvalitných thajboxerov. Vedel som, čo môžem od neho očakávať. Úvodné kolá boli oťukávacie, čo mi vyhovovalo, keďže sa pomalšie rozbieham. Až v treťom kole som to rozbalil, zvyšoval som tempo a vo štvrtom museli môjho súpera počítať. V piatom záverečnom kole som si víťazstvo už iba ustrážil, aby som víťazný zápas neprehral,“ vyjadril sa pre SITA nový európsky šampión Vladimír Moravčík.

Borec tmavšej pleti, pôvodom zo Surinamu, Marco Piqué prepustil v Banskej Bystrici európsky pás WMC Moravčíkovi po jednoznačnom zápase. Slovenský thajboxer vyhral na body, no ak by štvrté kolo trvalo ešte minútu, mohol súpera zložiť aj k.o. 

Rodák z Banskej Bystrice má v súčasnosti na konte 81 víťazstiev z 85 profizápasov v kariére. Vlani nestačil na Thajčana Jodsanklaia Fairtexa v bitke o opasok svetového šampióna najprestížnejšej verzie WMC, ktorého môže opätovne vyzvať. „Už mám zopár titulov v tomto športe, takže si nedávam v súčasnosti žiadne konkrétne méty. Mám nárok vyzvať aj aktuálneho svetového šampióna z Thajska, avšak každý zápas je pre mňa výzvou. Leto budem mať voľnejšie a na jeseň uvidíme, aká bude forma. Každopádne chcem byť úspešný,“ dodal Moravčík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona