Moravčík chce európsky opasok, vyzval Snipera z Holandska

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 10:58 • 2 min
Moravčík chce európsky opasok, vyzval Snipera z Holandska

BANSKÁ BYSTRICA - Dracula proti Sniperovi, alebo Vladimír Moravčík vesus Marco Piqué, také je hlavné lákadlo sobotňajšieho predstavenia profiligy Muay Thai na banskobystrickom Zimnom štadióne.

slovakia

left justify in out

Takmer doslova, do roka a do dňa, sa thajboxer Moravčík vrátil medzi svojich priaznivcov, do domáceho ringu a krach si nepripúšťa. Vlani nestačil na Thajčana Jodsanklaia Fairtexa v bitke o opasok svetového šampióna najprestížnejšej verzie WMC a teraz sa pokúsi renomé vyleštiť, lákadlom sa stal európsky opasok v hmotnosti do 76 kg a pripraviť oň musí holandského 'buldoga'.   

Vladimír Moravčík sa minulý rok zaprisahával, že sa poučí a vráti v oslnivejšej forme. "Vtedy na konci mája mi zápas s Jodsanklaiom nevyšiel, mal som trochu aj zdravotné problémy, nenačasoval som dobre zápas. Teraz vyzerám lepšie, cítim sa skvele, aj keď v tomto chrípkovom čase som sa nevyhol úplne vírusom. Úprimne sa na túto akciu teším, doma veľmi rád boxujem a verím, že tentoraz aj s víťazným koncom."

Zo súpera vyžaruje rešpekt, obavy však Vladimír Moravčík potláča. "Je to skúsený borec ako každý, s kým teraz zvyknem zápasiť. Jednoducho import z Holandska, preferuje skôr holandský štýl nad thajským, no nemá problém pod plnými thajskými pravidlami boxovať. Je držiteľom európskeho pásu WMC, najprestížnejšej asociácie thajského boxu, a ja ho oň vyzývam, to je momentálne najzákladnejšia rovnica tohto súboja."

Čeliť bude opäť exotike, po Thajčanovi borcovi tmavšej pleti, pôvodom zo Surinamu. "Je mi to jedno, akú má pokožku, patrí do svetovej špičky a ja si nemôžem vyberať súperov, ktorých by som zdolával hneď v prvom kole. Diváci sa určite majú na čo tešiť."

Po vlaňajšej bolesti súvisiacej s knokautom uštedreným od Jodsanklaia sľuboval Vladimír Moravčík, že sa poučí. "Príprava nabrala úplne iné obrátky, oslovili sa ľudia, pribudli tréneri, pokrok nastal v životospráve. Už som vo vyššej váhe, nemusím chudnúť ako predtým, čo ma oslabovalo a v zápase mi chýbala sila. Teraz som v 76-ke, pre mňa optimálnej hmotnosti, čo považujem za najvýznamnejšiu zmenu."

Stratégia sa ponúka skôr opatrná a presne takú, spočiatku úspornú, 'Dracula' sľubuje. "Zápasíme na päť kôl, nerozbalím všetok arzenál v prvom kole. Asi bude oťukávacie, musím byť ostražitý. Ak Holanďan videl môj zápas s Jodsanklaiom, ktorý ma nachytal hneď v úvode, tak si možno zvolí podobnú taktiku a vybehne na mňa. Ja sa do nejakých prestreliek nebudem púšťať a rozložím si sily, aby som s prehľadom odboxoval. Budem mať proti sebe komplexného borca, dôraz zvyknú Holanďania klásť na ruky, zatvárajú výpady nohami, disponujú dobrými kolenami. Jediná moja výhoda by mohla byť v klinčoch, kde by som mohol uplatniť techniku."

Prednedávnom pred Vladimírom Moravčíkom ušiel z ringu ďalší Holanďan Nieky Holzken. "Určite sa nezľakol, je to tiež svetová špička, asi vzniklo nedorozumenie. Presadzovali si svoje pravidlá, na ktorých sme neboli dohodnutí, zbalili sa a odišli. Takto by sa profesionál nemal správať, dosť ma to sklamalo. Teraz môj ďalší súper z Holandska určite neujde, inšpiruje ma on samotný i európsky titul a rovnako aj jeho."

Budúcnosť si Vladimír Moravčík nenalinkoval. "Nič neplánujem, stačilo mi, že všetky predchádzajúce zápasy boli pre mňa vrcholové. Ťažko predpovedať, koľko ešte v ringu vydržím, ak teraz zvíťazím a získam európsky pás, možno o rok sa sústredím na svetový. V tomto športe som už dosť veľa dokázal, s množstvom titulov, v každom zápase chcem byť úspešný a na tomto fakte nehodlám nič meniť."

Spoluorganizátor podujatia Vladimír Piperek výstižne ponúka lahôdky gala večera bojovníkov. "Diváci sa môžu tešiť na titulový zápas Vladimíra Moravčíka s Marcom Piquém, kde sa bude bojovať o opasok európskeho šampiona WMC a aj na pyramídu ôsmich bojovníkov, všetko majstrov svojej krajiny z Česka, Bulharska, Dánska, Francúzska, Estónska, Srbska, Poľska a Maďarska o opasok medzinárodného šampióna Youngblood – WMC do 71 kg. Aj ostatné zápasy sme neskutočne nadupali. Fight card je teraz oveľa kvalitnejší ako v minulom roku. Zaumienili sme si, že sa budeme neustále zlepšovať a  myslím si, že sa nám to aj to podarilo."

Pre divákov sľubuje Vladimír Piperek veľkolepú šou. "Zlepšili sme aj sveteľnú i zvukovú šou, bude to obrovský zážitok. Vlani boli diváci veľmi spokojní, dokážu vyburcovať atmosféru a nepochybne sa dostanú do varu aj teraz."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies