Moorove slová nahnevali aj Navrátilovú, kritizovala Djokoviča

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 10:30 • 2 min
Moorove slová nahnevali aj Navrátilovú, kritizovala Djokoviča

NEW YORK - Aj legendárna Martina Navrátilová sa kriticky vyjadrila na adresu riaditeľa turnaja v Indian Wells Raymonda Moorea, podľa ktorého sa ženský tenis len vezie na kvalite toho mužského. Bývalá svetová jednotka uviedla, že by ju neprekvapilo, ak by hráčky WTA prestížne podujatie v budúcnosti bojkotovali.

slovakia

left justify in out

Moore, ktorý sa neskôr za svoje slová ospravedlnil, okrem iného vyhlásil, že tenistky by mali ďakovať mužským kolegom za úspešnosť ich športu. Päťdesiatdeväťročná Navrátilová označila jeho slová za šokujúce, staromódne a plné predsudkov. "Tam, kde sme, sme sa dostali samé. Ženský tenis napreduje aj bez pomoci mužských hráčov. Ak Moore zostane riaditeľom turnaja, neviem si predstaviť hráčku, ktorá by tam rada hrala," uviedla 18-násobná víťazka grandslamov.

 

Navrátilovej sa nepáčil ani názor Novaka Djokoviča, ktorý turnaj v Indian Wells vyhral. Líder renkingu ATP uviedol, že ženy si svoje peniaze zaslúžia, ale muži by mali dostávať viac, pretože mužský tenis je viac populárny. "Novaka zbožnujem, ale jednoducho tomu nerozumie. Myslela som si, že otázka ohľadne rovnakých prémií pre obe pohlavia je už dávno vyriešená," dodala Navrátilová.

 

Na štyroch grandslamoch - Australian Open, US Open, Roland Garros a Wimbledon - sú odmeny pre mužov i ženy od roku 2007 rovnaké, rovnako tomu je aj na podujatiach série Masters. Rozdiely sú však na nižších úrovniach, ženské turnaje majú všeobecne nižšie finančné dotácie ako tie mužské.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona