Moore po útoku na ženy už nie je riaditeľom Indian Wells

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 08:01 • 2 min
Moore po útoku na ženy už nie je riaditeľom Indian Wells

LOS ANGELES - Raymond Moore odstúpil z pozície riaditeľa spoločného tenisového turnaja mužov a žien BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells. Rozhodnutie ukončiť 29-ročnú zviazanosť s podujatím prišlo krátko po zverejnení jeho znevažujúcich vyjadrení na margo Tenisovej asociácie žien (WTA).

slovakia

left justify in out

Informoval o ňom majiteľ Larry Ellison. "Ray mi oznámil, že sa rozhodol s okamžitou platnosťou odovzdať agendu spojenú s výkonom funkcie výkonného riaditeľa. Jeho krok som prijal s porozumením," uvádza sa vo vyhlásení.
Moore vo svojom nešťastnom výstupe okrem iného povedal, že tenistky by mali každý večer pokľaknúť a ďakovať Bohu za Rogera Federera a Rafu Nadala, ktorí sú ťahúňmi odvetvia "V mojom budúcom živote chcem byť niekto z WTA, pretože sa len vezú na vlne záujmu o mužov a ťažia z fyzickej atraktivity hráčok. Nerobia žiadne rozhodnutia a majú šťastie. Veľké, veľké šťastie," vyhlásil 69-ročný Juhoafričan. Neskôr svoje vyjadrenia verejne oľutoval, keď prostredníctvom komuniké uviedol: "Moje komentáre na margo WTA boli nevkusné a nesprávne. Hlboko ľutujem tie poznámky a ospravedlňujem sa všetkým hráčkam a ich organizácii."


Moorove výroky vyvolali popudlivé reakcie nie len v ženskom odvetví. "Samozrejme, že podľa mňa by žiadna žena nemala padať na kolená a takýmto spôsobom za niečo ďakovať. Vyhlásenia podobného typu zraňujú každú ženu na tejto planéte, ktorá sa niekedy pokúsila stáť si za tým, v čo verí, a byť hrdá na svoje pohlavie," zdôraznila Američanka Serena Williamsová po svojej prehre v nedeľňajšom finále.


Legendárna americká tenistka Billie Jean Kingová, ktorá kedysi spoluzakladala Tenisovú asociáciu žien (WTA), prostredníctvom twitterového konta skonštatovala: "Som z Raymonda Moora sklamaná. Nemá pravdu. Všetky hráčky, tie špičkové zvlášť, prispievajú k nášmu úspechu."


Bieloruska Viktoria Azarenková, premožiteľka Sereny v boji o trofej v IW (6:4, 6:4), uviedla: "Čo ženy robia najlepšie, to je schopnosť povzniesť sa nad podobné vyjadrenia. Je našou povinnosťou tvrdo pracovať bez ohľadu na takéto tvrdenia."


Srbský líder renkingu Novak Djokovič, čerstvo už päťnásobný miestny šampión, povedal: "Musíme uznať, že to nebolo politicky korektné. Pociťujem obrovský rešpekt pred tým, čo ženy vo svetovom športe robia a zvládajú. Som úplným zástancom ženskej sily."


Moore bol výkonným riaditeľom turnaja od roku 2012, predtým pôsobil v pozícii majiteľa aj manažéra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies