Moody's znížila ratingy troch slovenských firiem

NETKY.SK • 16 Február 2012, 14:51 • 2 min
Moody's znížila ratingy troch slovenských firiem

Moody's znížila ratingy troch slovenských firiem - Slovensko Medzinárodná agentúra Moody's dnes znížila ratingy troch slovenských firiem, ktoré štát vlastní, alebo v nich má väčšinový podiel, pričom zmenila aj ich výhľad na negatívny. Presnejšie, Moody's

slovakia

left justify in out

img

Medzinárodná agentúra Moody's dnes znížila ratingy troch slovenských firiem, ktoré štát vlastní, alebo v nich má väčšinový podiel, pričom zmenila aj ich výhľad na negatívny.
      Presnejšie, Moody's dnes znížila o jeden stupeň na A2 z A1 ratingy dlhodobých záväzkov Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) a Železníc Slovenskej republiky (ŽSR). Okrem toho, ŽSR a spoločnosti Letové a prevádzkové služby Slovenskej republiky (LPS SR) zhoršila aj tzv., národný rating na Aa1 z Aaa.
      Svoje rozhodnutie agentúra odôvodnila nedávnym znížením ratingu Slovenskej republiky na A2 z A1 pre krízu v eurozóne, pád vlády Ivety Radičovej a tiež prehlbujúce sa zadlženie krajiny. Aj zmena výhľadu týchto firiem na negatívny odráža negatívny výhľad ratingu Slovenska. Štát je totiž 100-% vlastníkom ŽSR a LPS, zatiaľ čo v SPP má väčšinový, 51-% podiel.
      Moody's upozornila, že analyzuje situáciu aj v ďalších slovenských štátnych podnikoch, ktorých sa tiež môže dotknúť zhoršenie ratingu SR.
      Informovala o tom agentúra Moody's.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies