Moody's zhoršila rating spoločnosti CME, ktorá vlastní TV Markíza

NETKY.SK • 10 September 2013, 15:05 • 2 min
Moody's zhoršila rating spoločnosti CME, ktorá vlastní TV Markíza

NEW YORK - Medzinárodná ratingová agentúra Moody's znížila mediálnej spoločnosti Central European Media Enterprises Ltd. (CME) takzvaný Corporate Family Rating (CFR), ako aj PDR rating vyjadrujúci pravdepodobnosť neplnenia záväzkov (probability of default) na stupne Caa1 a Caa1-PD z úrovní B3 a B3-PD.

slovakia

left justify in out

Výhľad ratingov je však stabilný. Zhoršenie CFR odzrkadľuje výraznú revíziu plánovaného celoročného prevádzkového zisku pred odpismi a amortizáciou (OIBDA) spoločnosti CME smerom nadol.

Agentúra Moody's uviedla, že hodnotenie úverovej spoľahlivosti CME naďalej ráta so silným postavením spoločnosti na všetkých jej trhoch. Ratingy v sebe zároveň naďalej obsahujú predpoklad podpory zo strany firmy Time Warner, ktorá je najväčším akcionárom CME s podielom 49,9 %. Stabilný výhľad je odzrkadlením nedávnych pozitívnych trendov, ktoré poukazujú na to, že dopyt po reklame na staniciach CME v Českej republike sa zlepšuje. 

Central European Media Enterprises prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r.o. CME informovala, že touto transakciou sa stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza - Slovakia, spol. s r.o. ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies