Moody's znížila rating Grécka hlbšie do špekulatívneho pásma

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 08:14 • 2 min
Moody's znížila rating Grécka hlbšie do špekulatívneho pásma

NEW YORK - Ratingová agentúra Moody's zhoršila rating Grécka hlbšie do špekulatívneho pásma, pričom ako dôvod uviedla zvýšené riziko platobnej neschopnosti krajiny a odchodu z eurozóny. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

Moody's uviedla, že rating znížila z Caa1 na Caa2 v obave, že krajina nebude schopná dosiahnuť dohodu s medzinárodnými veriteľmi ešte pred blížiacim sa termínom splátok dlhu. Zároveň stanovila krajine negatívny výhľad, čo znamená, že v blízkej budúcnosti očakáva ďalšie zhoršenie situácie.

 

Grécko od februára rokuje s medzinárodnými veriteľmi o reformách, ktoré by krajine otvorili cestu k zvyšným 7,2 miliardy eur zo záchranného balíka. Nová grécka vláda a veritelia sa však stále rozchádzajú v názore na reformy v niektorých kľúčových oblastiach, čo podľa Moody's šance na rýchle dosiahnutie dohody znižuje.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies