Moody's znížila rating Brazílie, ekonomické ukazovatele v krajine sa prudko zhoršujú

NETKY.SK • 10 December 2015, 09:50 • 2 min
Moody's znížila rating Brazílie, ekonomické ukazovatele v krajine sa prudko zhoršujú

BRAZÍLIA - Agentúra Moody's Investors Service reviduje rating brazílskych vládnych dlhopisov v súvislosti s jeho znížením. Dôvodom je zhoršovanie finančnej aj ekonomickej situácie v krajine. Informovala o tom agentúra RTTNews.

slovakia

left justify in out

Podľa Moody's sa fiškálne a ekonomické ukazovatele v krajine naďalej prudko zhoršujú bez jasných signálov, kedy ich pád dosiahne dno. To prinútilo agentúru Moody's prehodnotiť, či situácia v brazílskej ekonomike aj stav jej financií zodpovedajú ratingu na úrovni Baa3.

 

Ratingová agentúra sa domnieva, že vzhľadom na slabý výkon ekonomiky bude konsolidácia brazílskych financií veľmi ťažká. Navyše, patová situácia v politike vláde skomplikuje snahu o zastavenie rastúcich výdavkov a dlhov a prijatie opatrení na ozdravenie ekonomiky aj verejných financií. Moody's počas revízie vyhodnotí možnosti a ochotu Brazílie vrátiť fiškálnu politiku do normálu a zastaviť rast vládneho dlhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies