Moody's potvrdila rating Microsoftu, zhoršila však výhľad

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 11:21 • 2 min
Moody's potvrdila rating Microsoftu, zhoršila však výhľad

BRATISLAVA - Medzinárodná ratingová agentúra Moody’s v pondelok potvrdila rating dlhodobých nezabezpečených záväzkov spoločnosti Microsoft na stupni Aaa.

slovakia

left justify in out

Výhľad ratingu však zmenila na negatívny. Ratingy firmy s možnosťou ich zníženia začala agentúra preverovať 13. júna po oznámení, že technologický gigant sa dohodol na prevzatí sociálnej siete LinkedIn za 26,2 mld. USD. Kúpnu cenu Microsoft zaplatí v hotovosti.


Najväčšia akvizícia v histórii Microsoftu môže priniesť reálny úžitok, ak firma efektívne prepojí svoje cloudové služby s platformou spravujúcou najväčšiu profesionálnu sociálnu sieť na svete, uviedla agentúra. Skutočnosť, že kúpa bude v plnom rozsahu financovaná novými úvermi, však bez ohľadu na možný úspech akvizície zhorší jej finančné ukazovatele.


Potvrdenie ratingu na druhej strane odráža predpoklad, že Microsoft si udrží svoj výnimočne odolný podnikateľský model v čase, kedy presúva ťažisko aktivít od predaja licencovaného softvéru smerom ku cloudovým softvérovým službám.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies