Monzúnové dažde zasiahli Pakistan a Indiu: Hlásia vyše 200 obetí

NETKY.SK • 6 September 2014, 12:05 • 2 min
Monzúnové dažde zasiahli Pakistan a Indiu: Hlásia vyše 200 obetí

ISLAMABAD/NAÍ DILLÍ - Prudké monzúnové dažde, ktoré tento týždeň zasiahli Pakistan a Indiu, si vyžiadali už vyše 200 životov. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Úrady vo východopakistanskej provincii Pandžáb a v oblastiach Kašmíru kontrolovaných Pakistanom evidujú za štyri dni dažďov už najmenej 110 mŕtvych, 148 zranených a 650 úplne zničených domov. V kašmírskom regióne Palandri spadlo za posledných 48 hodín 668 milimetrov a v pakistanskej metropole Islamabad 316 milimetrov. Rozvodnené rieky zaplavili mnoho miest, obcí a ciest a spôsobili aj zosuvy pôdy.
      

Bilancia obetí ešte pravdepodobne porastie, keďže sa v najbližších dňoch sa očakávajú ďalšie výdatné zrážky. Od stredy intenzívne prší aj v severoindickom štáte Džammú a Kašmír, kde zaznamenali už vyše 100 obetí. Záplavy odzerali od sveta minimálne 19.000 ľudí, ktorých pomáha zachraňovať indická armáda i letectvo. Záplavy postihli aj obe správne strediská indického Kašmíru Šrínagar a Džammú. Rozsiahle oblasti zostali bez elektrickej energie a komunikačného spojenia s vonkajším svetom. Najmenej 32 ľudí zostalo nezvestných po tom, ako rozvodnená rieka odniesla autobus v okrese Radžúri.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies