Montserrat Caballé dostala šesť mesiacov väzenia za daňové úniky

NETKY.SK • 15 December 2015, 15:05 • 2 min
Montserrat Caballé dostala šesť mesiacov väzenia za daňové úniky

MADRID - Španielsku opernú divu Montserrat Caballé poslal dnes súd do väzenia na šesť mesiacov po tom, ako ju uznal za vinnú v prípade daňových únikov. Oznámil to spravodajský server The Local.

slovakia

left justify in out

Caballé (82) podľa barcelonského súdu nepriznala zárobky za rok 2010, keď za svoje oficiálne bydlisko uviedla Andorru "s jediným zámerom - vyhnúť sa plateniu daní". Španielska hviezda však vinu prostredníctvom videotelefónu poprela.

 

Okrem podmienečného väzenia jej bolo nariadené zaplatiť pokutu 254.000 eur a zakázané prijímať verejné subvencie po dobu 18 mesiacov. Sopranistka sa procesu zo zdravotných dôvodov nezúčastnila osobne; reagovala zo svojho domu.

 

Caballé účinkovala v širokej škále operných úloh, najmä v dielach od Rossiniho, Donizettiho a Verdiho. Do povedomia širokej verejnosti sa dostala v roku 1987, keď naspievala dueto "Barcelona" s rockovým spevákom Freddiem Mercurym.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies