Montreal s Budajom v bránke prehral v Buffale, Selänne prekonal Kurriho

NETKY.SK • 13 Marec 2012, 08:30 • 2 min
Montreal s Budajom v bránke prehral v Buffale, Selänne prekonal Kurriho

Montreal s Budajom v bránke prehral v Buffale, Selänne prekonal Kurriho

slovakia

left justify in out

img

V štyroch zápasoch zámorskej NHL v noci na utorok sa predstavili dvaja slovenskí hokejisti. V bránke Montrealu dostal príležitosť Peter Budaj, jeho tím však prehral na ľade Buffala 2:3 po predĺžení. Dvadsaťdeväťročný gólman sa v priebehu duelu zaskvel viacerými výbornými zákrokmi, napokon si však cestu za jeho chrbát našli až tri puky z 36 striel. V drese "šablí" chýbal obranca Andrej Sekera, ktorý má podľa trénera Lindyho Ruffa zápal pľúc.
      Rovnakým výsledkom sa skončil aj duel medzi Coloradom a Anaheimom, v ktorom ťahali za kratší koniec povrazu "káčeri" s obrancom Ľubomírom Višňovským. Slovenský zadák odohral takmer 18 minút, do štatistík si však pripísal len jeden mínusový bod. Jeho fínsky spoluhráč Teemu Selänne vďaka strelenému gólu preskočil v historických tabuľkách slávneho krajana Jariho Kurriho. So ziskom 1399 kanadských bodov figuruje na 19. mieste a zároveň sa stal najlepším profiligovým strelcom z Fínska.
      San Jose bez útočníka Michala Handzuša zvíťazilo v Edmontone 3:2 a v poslednom zápase triumfoval Nashville nad Phoenixom 5:4 až po samostatných nájazdoch.

      výsledky:
      Buffalo - Montreal 3:2 pp /za hostí odchytal Budaj celý zápas, inkasoval tri góly z 36 striel/, Phoenix - Nashville 4:5 pp a sn, Colorado - Anaheim 3:2 pp, Edmonton - San Jose 2:3.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies