Montreal bez Budaja zdolal Ottawu, Meszároš s 2 mínuskami

NETKY.SK • 15 Marec 2013, 10:38 • 2 min
Montreal bez Budaja zdolal Ottawu, Meszároš s 2 mínuskami

NEW YORK - Hokejisti New Jersey Devils zvíťazili v zápase zámorskej NHL v noci na štvrtok doma nad Philadelphiou Flyers 5:2. V drese hostí si dva mínusové body do štatistík zapísal slovenský obranca Andrej Meszároš.

slovakia

left justify in out

"Diabli" strelili tri góly v úvodnej tretine a vyhrali druhýkrát za sebou. Potvrdili aj fakt, že sa im v skrátenom ročníku proti Flyers darí, keď ich zdolali tretíkrát v treťom zápase. Dvomi gólmi a jednou asistenciou prispel k triumfu domácich center Adam Henrique. "Dôležité bolo, že sme od úvodných minút dostali súpera pod tlak. Na začiatku sezóny sme prežívali ťažké obdobie, no aj po sérii prehier sme sa držali nášho systému. Snažili sme sa zachovať pokoj a nepanikáriť. Verili sme, že je iba otázkou času, kedy sa to zlomí a začneme vyhrávať," povedal Henrique pre oficiálnu stránku NHL.

Montreal zvíťazil v derby na Ottawou 4:3 po samostatných nájazdoch, slovenský brankár Peter Budaj sa do brány nedostal, jeho tímový kolega Carey Price si zapísal 29 úspešných zákrokov. V nájazdovej lotérii rozhodol Lars Eller. "Habs" si po štvrtom triumfe v rade upevnili pozíciu lídra Východnej konferencie. "Sila nášho tímu spočíva v tom, že dokáže zabrať každá formácia. V minulej sezóne všetko stálo a padalo na prvej päťke, ktorá strieľala väčšinu gólov, teraz jej dokážu sekundovať aj ďalšie formácie, čo je naša veľká zbraň oproti ostatným tímom," povedal Eller pre zámorské médiá.

V poslednom treťom súboji noci prehral Detroit v Calgary 2:5. Red Wings nastúpili bez slovenského útočníka Tomáša Tatara, ktorý sa vrátil späť na farmu do klubu AHL Grand Rapids Griffins, keď musel uvoľniť miesto v zostave skúsenému Valtterimu Filppulovi. Fín sa vrátil do hry po doliečení si zraneného ľavého ramena a hneď sa zapísal do streleckej listiny. Hráči Calgary rozhodli o svojom triumfe ofenzívnym uragánom v záverečnej tretine, keď v priebehu štyroch minút nasúkali hosťom tri góly. Veľkou oporou "plameňov" bol fínsky brankár Miikka Kiprusoff, ktorý kryl 32 striel a vyhlásili zo za prvú hviezdu zápasu.

sumáre zápasov NHL:
MONTREAL - OTTAWA 4:3 pp a sn (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 8. Eller, 27. Gallagher, 38. Surban, rozh. nájazd premenil Eller - 11. Zibanejad, 40. Alfredsson, 42. Wiercioch. Brankári: Price - Lehner, strely na bránku: 45:32. Diváci: 21.273.

CALGARY - DETROIT 5:2 (2:1, 0:1, 3:0)
Góly: 6. Tanguay, 10. Bouwmeester, 46. Stempniak, 49. Glencross, 50. Comeau - 4. Kronwall, 37. Filppula. Brankári: Kiprusoff - Gustavsson, Strely na bránku: 20:34, Diváci: 19.289.

NEW JERSEY - PHILADELPHIA 5:2 (3:1, 1:0, 1:1)
Góly: 3. Eliáš, 11. a 42. Henrique, 18. Kovaľčuk, 27. Loktionov - 10. Voráček, 47: Hartnell. Brankári: Hedberg - Bryzgalov, strely na bránku: 32:25. Diváci: 17.625.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies