Montoya zvíťazil v pretekoch IndyCar v St. Petersburgu

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 08:55 • 2 min
Montoya zvíťazil v pretekoch IndyCar v St. Petersburgu

ST. PETERSBURG - Kolumbijský bývalý pilot F1 Juan Pablo Montoya ovládol nedeľné úvodné preteky novej sezóny 2016 zámorského motoristického seriálu IndyCar Series vo floridskom St. Petersburgu. Podarilo sa mu to druhý rok za sebou.

slovakia

left justify in out

Dosiahol svoje pätnáste prvenstvo v otvorenom monoposte na amerických okruhoch. Jeho tím Penske tak dostal darček k oslavám 50. výročia založenia. V kalendári sa dovedna nachádza šestnásť podujatí, posledné sa pôjde 18. septembra v kalifornskej Sonome. Vrcholom tradične budú preteky 500 míľ Indianapolis. Tie sú na programe 29. mája. Bude to jubilejná stá edícia súčasti motoristickej Trojkoruny (aj VC Monaka F1 a 24 hodín Le Mans, pozn.), sté výročie založenia Indy 500 oslavovali v roku 2011. Jazdecký titul obhajuje Novozélanďan Scott Dixon, trofej medzi výrobcami motorov Chevrolet, ktorý súperí s Hondou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies