Monika Pažinková odstúpila z funkcie predsedníčky ÚDZS

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 15:16 • 2 min
Monika Pažinková odstúpila z funkcie predsedníčky ÚDZS

BRATISLAVA - Šéfka Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) Monika Pažinková končí vo funkcii.

slovakia

left justify in out

"Dnešným dňom podala predsedníčka ÚDZS rezignáciu vláde, to znamená, že jej funkcia zaniká 30. aprílom v zmysle zákona," povedal po dnešnom rokovaní kabinetu minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD).

 

Pažinková bola na čele úradu od júla 2012, keď ju na návrh vtedajšej ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej (nominantka Smeru-SD) vymenovala vláda. Na jej odchode sa spolu s Druckerom dohodli na utorňajšom (29.3.) stretnutí. "Vzájomne sme sa zhodli na tom, že toto je najlepší spôsob," doplnil šéf rezortu.

 

Návrh na nového šéfa ÚDZS chce Drucker predstaviť v najbližších týždňoch. O akých kandidátoch konkrétne uvažuje, nespresnil. "Mám nejaké vytypované osoby, s ktorými momentálne diskutujem," skonštatoval s tým, že úrad by mal viesť človek zo sektora so skúsenosťami z dohľadu či zdravotných poisťovní.

 

Zmenu Drucker nevylúčil ani na poste podpredsedu ÚDZS, ktorý v súčasnosti zastáva Martin Senčák. Osobne s ním zatiaľ nehovoril. O tejto otázke chce diskutovať s novým šéfom úradu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies