Monika Jankovská sa na Úrade špeciálnej prokuratúry pravdepodobne rozrozprávala, vypovedala deväť hodín

NETKY.SK • 28 Október 2020, 07:40 • 2 min
Monika Jankovská sa na Úrade špeciálnej prokuratúry pravdepodobne rozrozprávala, vypovedala deväť hodín

BRATISLAVA - Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská sa na Úrade špeciálnej prokuratúry v Pezinku zdržala veľmi dlho. Vypovedala takmer deväť hodín.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom spravodajský portál tvnoviny.sk. Jankovská pritom čelí obvineniam z korupcie a marenia spravodlivosti a hrozí jej až 25 rokov za mrežami. 

 

Jankovská sa pravdepodobne rozrozrávala 

Výsluchu s bývalou sudkyňou sa zúčastnil prokurátor Peter Kysel a nie dozorujúca prokurátorka v kauze Búrka Valéria Simonová, ako to bolo pôvodne naplánované.

 

Dôvodom jej stretnutia je pravdepodobne to, že sa Jankovská rozhodla s vyšetrovateľmi spolupracovať pri objasňovaní viacerých závažných trestných činov a dohodnúť sa na znížení jej trestu v prípade dokázania jej viny. 

 

Súviaci článok: Moniku Jankovskú previezli na Úrad špeciálnej prokuratúry, údajne plánuje spolupracovať s políciou

 

Podľa nepotrvdených informácií mala obvinená pred pár dňami vo viacerých listoch adresovaných z banskobystrickej väznice kontaktovať aj šéfa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislava Zuriana, v ktorých mu mala prisľúbiť aj ďalšie informácie o trestných činoch vysokopostavených predstaviteľov.

 

Prečítajte si viac: Jankovská riskuje svoje zdravie, protestnú hladovku drží už takmer týždeň

 

Dozorujúca prokurátorka dostala stopku

Okrem šéfa NAKA v liste oslovila aj Simonovú, ktorá aj napriek tomu, že zariadila prevoz na Úrad v Pezinku sa stretnutia nakoniec nezúčastnila. Spravodajský portál sa domnieva, že dôvodom "odstavenia" dozorujúcej prokurátorky môže súvisieť s viacerými skutočnosťami.

 

img

 

Informácie, ktoré Jankovská ponúka, budú pravdepodobne vyšetrovať samostatne, mimo kauzy Búrka, pri ktorej NAKA zadržala až 13 sudcov, ktorí mali byť napojený na zadržaného Mariana Kočnera. Tvnoviny.sk tiež informovali, že Simonová má byť údajne blízkou osobou obvineného a väzobne stíhaného špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. 

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik skončil vo väzbe, čelí viacerým závažným obvineniam

 

Bývalá štátna tajomníčka figuruje pritom okrem kauzy Búrka, v ktorej čelí obvineniam z podplácania a prijímania úplatku, aj v dlhoročnom spore Fatima. V tomto prípade mala napomôcť zločineckej skupine obrať o trenčiansku reštauráciu Fatima Ondreja Janíčka. Jej meno sa taktiež objavilo v Kočnerovej komunikácii Threema. Tá naznačuje, že Jankovská konala v prospech kontroverného podnikateľa.  

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA: NAKA zadržala Roberta Krajmera, dôvodom je Jankovskej prípad



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies