AKTUALIZOVANÉ Monika Jankovská pôjde na slobodu. Najprv sa však musí zotaviť na psychiatrii

NETKY.SK • 8 Marec 2021, 08:44 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Monika Jankovská pôjde na slobodu. Najprv sa však musí zotaviť na psychiatrii

TRENČÍN – Bývalá štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti a sudkyňa Monika Jankovská, ktorá je obvinená z viacerých trestných činov, bude vyšetrovaná na slobode.

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 8. februára 9:46

V nedeľu večer o tom rozhodol trenčiansky súd. Informovala o tom televízia Markíza. Ako uviedol právny zástupca Jankovskej Peter Erdös, uznesenie súdu nie je právoplatné.

 

Súd obvinenú do väzby opakovane nepošle

 

Prokurátor voči nemu podal sťažnosť. Sudca rozhodol, že Jankovská bude musieť nosiť monitorovací náramokSudca tak väzbu obvinenej nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka

 

„Súčasne obvinenej uložil zákaz styku s obvinenými, svedkami a znalcami vo veci vedenej Národnou kriminálnou agentúrou a zákaz kontaktu s nimi v akejkoľvek forme vrátane kontaktovania prostredníctvom elektronickej komunikačnej služby alebo inými obdobnými prostriedkami,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

 

Jankovská pôjde na slobodu

Bývalá sudkyňa je aktuálne hospitalizovaná od štvrtka (4. februára) na psychiatrickom oddelení, kde skončila po tom, ako sa psychicky zrútila.

 

Dôvodom bolo jej opätovné zatknutie iba pár minút po prepustení. V putách kukláčov skončila pre obvinenia v kauze Fatima. 

 

img

 

„Sudca pre prípravné konanie svojím uznesením rozhodol tak, že prepustil moju klientku zo zadržania. Čo sa týka návrhu na vzatie do väzby, skonštatoval, že tzv. kolúzne dôvody väzby vzhliadol, avšak jej väzbu nahradil primeranými povinnosťami a obmedzeniami. Konkrétne ide o zákaz styku a kontaktovania sa s obvinenými svedkami, znalcami v trestnej veci vedenej v kauze Fatima. Zároveň sudca rozhodol, že nevzhliadol dôvody pokračovacej, resp. preventívnej väzby," povedal Erdös s tým, že sťažnosť prokurátora podľa neho nemá odkladný účinok. Rozhodovať o nej bude Krajský súd v Trnave 15. marca.

 

Mohlo by vás zaujímať: Lipšic bol od začiatku proti prepusteniu Moniky J. na kauciu

 

Prokurátor chce mať bývalú sudkyňu za mrežami

Jankovská bola minulý týždeň opätovne zadržaná v prípade trenčianskeho baru Fatima. V tejto kauze čelí obvineniam z vydieraniaovplyvňovania svedka Michala Vidu.

 

Medzi obvinenými pribudli aj bývalý vysokopostavený policajný funkcionári. Obvineniam čelí exšéf polície Tibor Gašpar, exriaditeľ NAKA Peter Hraško a bývalý šéf protikorupčnej jednotky NAKA Robert Krajmer.

 

img

 

Ako vysvetlil dozorujúci prokurátor Ondrej Repa, dôvodom prečo chce mať bývalú štátnu tajomníčku za mrežami, sú obavy z prípadného ovplyvňovania svedkov vo svoj prospech a pokračovania v trestnej činnosti.

 

Jankovská čelí obvineniam aj v kauze Búrka, v tomto prípade ju však Najvyšší súd SR prepustil na slobodu pod podmienkou nosenia monitorovacieho náramkuzaplatením 100 tisícovej kaucie.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ: Jankovská si slobodu neužila, pred väznicou ju čakali kukláči



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies