Monika Horváthová je vďačná za možnosť zahrať si vo filme

NETKY.SK • 13 November 2015, 15:49 • 2 min
Monika Horváthová je vďačná za možnosť zahrať si vo filme

BRATISLAVA - Slovenská herečka Monika Horváthová si naplno vychutnala nakrúcanie komédie Celebrity s.r.o..

slovakia

left justify in out

Za príležitosť po prvý raz účinkovať vo filme je mladá brunetka veľmi vďačná. „Nikdy predtým som netočila. Bolo to super, som vďačná za celý štáb aj za hercov, spolupracovalo sa s nimi výborne, boli sme ako taká rodina, každý deň som sa na to natáčanie tešila,“ poznamenala v rozhovore pre agentúru SITA. „Nikto mi hlavne nedával pociťovať, že som mladá študentka, ktorá ide točiť svoj prvý film, nikto sa nemal potrebu nado mnou vyvyšovať. Cítila som sa tam naozaj dobre a bola by som veľmi rada, keby sa mi ešte takáto možnosť otvorila,“ povedala.


Postaviť sa po prvý raz pred kameru bol pre ňu tvrdý oriešok. „Na začiatku som z toho mala totálny stres. Prvý natáčací deň som dokonca odpadla, normálne pre mňa musela prísť sanitka. Málo spánku, málo cukru v tele a do toho ten strach, lebo som išla do niečoho pre mňa neznámeho... Jirka sa mi smial, že ma po natáčaní upália, lebo v ten deň bolo zatmenie slnka a ja som v tom najväčšom momente zatmenia proste kvecla,“ zasmiala sa Horváthová, ktorá v novej komédii stvárňuje Mádlovu lásku Janu. „Janička je mi sympatická, počas nakrúcania som nebola ohraničená nejakou štylizáciou alebo výraznými charakterovými črtami. Snažila som sa ju zahrať čo najprirodzenejšie. Myslím, že sme si celkom podobné, no závidím jej tú bezprostrednosť, ktorú má. Tá mi chýba,“ priznala sympatická interpretka.


Najnáročnejšie pre Horváthovú vraj bolo zvyknúť si na rýchlosť nakrúcania. „V divadle sa na novej hre pracuje aspoň dva mesiace ak nie viac. Ja som bývala vždy vedená tak, že prvé mesiace sú len čítačky pri stole a pokiaľ sa hra poriadne nepochopí a nezžijete sa s textom, do priestoru sa nejde. Potom nasleduje aranžmán v priestore a generálkový týždeň, kedy idete celú hru dvakrát denne, vždy ráno aj večer, tam sa to predstavenie zafixuje a premiérou sa to nekončí, pretože každý mesiac to hráte aspoň dvakrát a človek sa s tými kolegami stále stretáva, kdežto pri filme je to celkom iné. Tam máte na prípravu strašne málo času. Celebrity s.r.o. sme točili napríklad len 29 dní. Prvé nakrúcania boli pre mňa doslova facka - bol to taký rýchlokurz, musela som mať oči stále na stopkách. A musela som si napríklad zvyknúť, že mám začať hrať, až keď sa povie 'Akce!'," podotkla pobavene herečka. „Bolo to náročné, no keď sme končili, totálne som plakala. Ja som si tých ľudí aj tú prácu jednoducho zamilovala a bolo pre mňa v prvej chvíli celkom nepredstaviteľné, že sa už nebudeme naďalej takto stretávať,“ dodala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies