Mongolsko už dalajlámovi ďalšiu návštevu nepovolí

NETKY.SK • 21 December 2016, 11:39 • 2 min
Mongolsko už dalajlámovi ďalšiu návštevu nepovolí

ULANBÁTAR - Mongolský minister zahraničných vecí vyhlásil, že jeho krajina už nepovolí dalajlámovi ďalšiu návštevu po tom, ako jeho predchádzajúca návšteva vyvolala protesty Číny a viedla k prerušeniu rokovaní o významnej pôžičke.

slovakia

left justify in out

Mongolské noviny Önöödör v utorok zverejnili vyjadrenie ministra zahraničných vecí Cendijna Möncha-Orgila, v ktorom povedal, že v exile žijúcemu duchovnému vodcovi Tibetu neumožnia návštevu Mongolska ani na náboženskom základe.

 

Čínske ministerstvo zahraničných vecí dnes uviedlo, že vyhláseniu mongolského diplomata "prikladá význam" a dúfa, že Ulanbátar "si splní svoj záväzok", ktorý v tejto záležitosti prijal.

 

Peking obviňuje dalajlámu, že sa usiluje o odtrhnutie Tibetu od Číny.

 

Mongolská ekonomika je silno závislá na Číne. Obe krajiny rokujú o možnosti poskytnutia čínskej pôžičky Mongolsku na preklenutie recesie vo výške 4,2 miliardy dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies