Monetárna politika nie je všeliek, varuje Nowotny

NETKY.SK • 27 Október 2014, 14:23 • 2 min
Monetárna politika nie je všeliek, varuje Nowotny

VIEDEŇ - Uvoľnená monetárna politika nie je všeliekom pre európsku ekonomiku a musia ju dopĺňať kroky na podporu dopytu. Povedal to člen Rady guvernérov Európskej centrálnej banky (ECB) Ewald Nowotny pre rakúsky magazín Trend.

slovakia

left justify in out

"Monetárna politika môže vytvoriť rámec pre rast, hráči v ekonomike ho však musia používať. Monetárna politika nie je všeliek,“ povedal Nowotny.

Zároveň opäť obhajoval rozhodnutie ECB nakupovať aktívami kryté cenné papiere (ABS). "Reputácia ABS je horšia než ich aktuálny stav,“ povedal Nowotny. Cieľom ECB je podporiť zotavovanie ekonomiky, aby sa miera inflácie dostala tesne pod hranicu dvoch percent. "ECB so svojimi nástrojmi môže zlepšiť možnosti financovania, aby však boli efektívne je potrebný náležitý dopyt zo strany investorov,“ povedal Nowotny s tým, že je potrebné podporiť celkový dopyt, napríklad opatreniami finančnej a štrukturálnej politiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies