Monero zaznamenalo prudký nárast a cena by mohla naďalej stúpať

NETKY.SK • 7 December 2017, 13:07 • 2 min
Monero zaznamenalo prudký nárast a cena by mohla naďalej stúpať

LONDÝN – Cena kryptomeny Monero, ktorá je zameraná na zabezpečenie súkromia používateľov, dosiahla nové historické maximum a má potenciál naďalej dlhodobo rásť.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Monero (XMR) dosiahlo nový rekord len minulý týždeň, keď sa jeho hodnota dostala tesne cez hranicu 210 dolárov. V stredu 6.12.2017 sa však táto digitálna mena obchodovala už na úrovni 315,75 dolárov a napriek dnešnému menšiemu poklesu sa dá očakávať jeho dlhodobý opätovný rast.

 

img

 

Takýto prudký nárast ceny mohlo vyvolať aj vyhlásenie priekopníka kybernetickej bezpečnosti Johna McAfeeho, ktorý pre médiá vyslovil názor, že Monero by sa mohlo stať vážnym konkurentom Bitcoinu. Tieto vyhlásenia následne vyvolali aktívne diskusie v komunite investorov na sociálnych sieťach.

 

img


John McAfee

 

Ďalším dôvodom rastu môže byť oznámenie, že Monero bude súčasťou platobného systému v hudobnom priemysle, čo potvrdili už aj niektoré hviezdy. Nádejná kryptomena sa teší čoraz väčšej popularite a začínajú sa jej venovať aj mainstreamové médiá. Samozrejme nie je možné jasne určiť akékoľvek spojenie medzi mediálnymi oznámeniami a rastom ceny.

Nárast hodnoty Monera je však v súlade s nárastom cien ďalších alternatívnych kryptomien ako sú Bitcoin Cash alebo Litecoin.

 

 

 

Údaje z CoinMarketCap ukazujú, že rast cien je čiastočne poháňaný juhokórejskými burzami. Objemy obchodovania Monera voči juhokórejskému wonu na burze Bithumb vzrástli za uplynulých 24 hodín o 30 percent.


Náš tip: Cena Monera vyzerá byť stabilizovaná na úrovni okolo 270 dolárov. Nie je vylúčená ani menšia technická korekcia kvôli prekúpenému RSI, ktorá by mohla cenu stlačiť k 190 dolárom. Takýto pokles by však bol pravdepodobne iba krátkodobý a následne by sa dal očakávať dlhodobý rast.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies