Monarchs 4. júla v Budapešti proti Wolves vo finále HFL

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 14:13 • 2 min
Monarchs 4. júla v Budapešti proti Wolves vo finále HFL

BRATISLAVA - Sobota 4. júla sa môže zlatými písmenami zapísať do dejín najúspešnejšieho slovenského klubu amerického futbalu Bratislava Monarchs. V Budapešti sa bratislavskí panovníci predstavia vo finále maďarskej Cellect HFL 2015 proti domácim Wolves (17.00 h) a v prípade triumfu získajú do vitríny jednu z ich najprestížnejších trofejí.

slovakia

left justify in out

Monarchs prežívajú tento rok jednoznačne najlepšiu sezónu vo svojej 20-ročnej histórii. V HFL ťahajú sériu siedmich výhier, v semifinále vyhrali v Budapešti jasne nad Nyíregyháza Tigers 44:6. V základnej časti dokázali tiež pokoriť Wolves 30:23, ale na ihrisku ŠKP v Dúbravke, teda v domácom prostredí. Fakt, že Bratislavčania neprehrali v 11 zápasoch po sebe, znamená pre klub finálovú účasť v maďarskej najvyššej súťaži HFL 2015 a zatiaľ aj istotu domáceho prostredia v play off slovenskej SFL. V nej v semifinále favorit nastúpi doma proti Žiline Warriors 12. júla, v druhom semifinále sa stretnú Zvolen Patriots a Trnava Buldogs. V sobotu 18. júla potom spoznajú fanúšikovia historicky prvého víťaza 1. Slovak Bowlu.

 

"Hoci sme v základnej časti dokázali Vlkov poraziť, tento raz pôjde o úplne iný zápas. Rozhodovať budú maličkosti, osobné chyby a celková psychická pripravenosť na vrchol sezóny. Rovnako bude dôležitý aj faktor publika, kde možno očakávať, že niekoľko tisíc maďarských fanúšikov poženie Wolves za víťazstvom," povedal pre TASR riaditeľ klubu Monarchs Ľudovít Gálka a dodal: "Máme za sebou skvelý rok, podľa výsledkov a postavenia v tabuľke sme papierovým favoritom, ale rekordný majster Maďarska sa určite nevzdá ľahko. Napriek tomu sme odhodlaní získať svoj druhý medzinárodný titul a potvrdiť vynikajúcu formu. Tím odchádza na zápas v plnej sile, všetky menšie, či väčšie zranenia sú doliečené a nikto z kľúčových hráčov tak nebude chýbať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies