Momodou Ceesay Hráčom roka vo Weissovom Kajrate Almaty

NETKY.SK • 11 December 2013, 16:13 • 2 min
Momodou Ceesay Hráčom roka vo Weissovom Kajrate Almaty

ALMATY - Futbalový útočník Momodou Ceesay sa stal Hráčom roka 2013 v kazašskom klube FC Kajrat Almaty, ktorý vedie bývalý tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Weiss st. Informáciu priniesla oficiálna klubová stránka.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný Gambijčan zvíťazil v otvorenom hlasovaní na sport.kz pred chorvátskym stredopoliarom Josipom Kneževičom a kazašským brankárom Davidom Loriom. Ceesay dostal hlas od 510 fanúšikov, čo je 35,2-percentný podiel. Kneževiča volilo 394 respondentov (31,5 percenta) a Loria sa pozdával 117 zúčastneným (7,1 percenta).

Ceesay aj Kneževič majú za sebou produktívnu sezónu (hralo sa systémom jeseň - jar, pozn.). Gambijský reprezentant sa stal najlepším strelcom mužstva s dvanástimi presnými zásahmi, 25-ročný Chorvát mal na konte o dva menej.

Momodou Ceesay v minulosti pôsobil v slovenskom tíme MŠK Žilina, kam prišiel v roku 2010. V sezóne 2010/2011 pomohol tromi gólmi k postupu "šošonov" do skupinovej fázy Ligy majstrov a v ročníku 2011/2012 sa tešil v žlto-zelenom drese zo zisku majstrovského titulu i triumfu v národnom pohári. Do Kajratu zamieril začiatkom februára tohto roku.

Klub z Almaty obsadil v tejto sezóne tretie miesto a zahrá si 1. predkole Európskej ligy 2014/2015. V tíme pôsobí aj slovenský obranca Ľubomír Michalík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies