Moldavský prezident predpovedal oteplenie v Rusko-moldavských vzťahoch

NETKY.SK • 4 Júl 2018, 09:01 • 2 min
Moldavský prezident predpovedal oteplenie v Rusko-moldavských vzťahoch

KYŠIŇOV - Podľa moldavského prezidenta, Igora Dodona, môže k "otepľovaniu v Rusko-moldavských vzťahoch" dôjsť až po voľbách do moldavského parlamentu.

slovakia

left justify in out

"Vzťahy s Ruskom nemôžu byť horšie, pretože v niektorých smeroch už horšie ani neexistuje. Myslím, že k otepľovaniu na politickej úrovni môže dôjsť až po parlamentných voľbách," povedal prezident Dodon novinárom.

 

Podľa prezidenta vo vzťahoch medzi Ruskom a Moldavskom existujú štyri úrovne. "Na prezidentskej úrovni, máme dobré vzťahy - tam je plné pochopenie, na úrovni regiónov sú podpísane desiatky zmlúv, na úrovni parlamentov sú už vzťahy horšie (vedenie parlamentu zakazuje poslancom ísť do Ruska, aj keď časť socialistov sa zúčastňuje všetkých aktivít súvisiacich s bilaterálnymi vzťahmi), na úrovni vlády - úplný bojkot," vysvetlil Dodon svoje chápanie situácie.

 

Igor Dodon sa stal prezidentom Moldavska 23. decembra 2016. Podľa predvolebného programu má v úmysle obnoviť strategické partnerstvo s Ruskom, vrátiť moldavské výrobky na ruský trh a normalizovať spoluprácu v energetickom sektore. Opakovane vyhlásil, že pre Moldavsko "je obnovenie vzťahov s Ruskom nevyhnutné."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona