Moldavský parlament vyslovil nedôveru vláde premiéra Streleta

NETKY.SK • 29 Október 2015, 13:47 • 2 min
Moldavský parlament vyslovil nedôveru vláde premiéra Streleta

KIŠIŇOV - Moldavský parlament schválil dnes návrh na vyslovenie nedôvery vláde premiéra Valeria Streleta, čím ju len po troch mesiacoch vo funkcii odvolal.

slovakia

left justify in out

Návrh na vyslovenie nedôvery vláde predložila minulý týždeň opozícia po zatknutí expremiéra Vlada Filata pre rozsiahly bankový podvod. Za návrh sa napokon v 101-člennom parlamente vyslovilo 65 poslancov.

 

V doteraz vládnucej proeurópskej koalícii rástlo napätie. Vodca koaličnej Moldavskej demokratickej strany Marian Lupu vyzval dnes Streleta, aby rezignoval. Premiér to odmietol s tým, že by tak priznal vinu a dal za pravdu obvineniam z korupcie. Navyše by zavinil odklad rokovaní s Medzinárodným menovým fondom (MMF).

 

Filata, ktorý bol premiérom v rokoch 2009-13, zatkli 15. októbra a obvinili z prijatia úplatkov vo výške 260 miliónov dolárov. Išlo údajne o časť bankového podvodu, v rámci ktorého zmizlo pred voľbami v roku 2014 z troch moldavských bánk 1,5 miliardy dolárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies