Mojsejová ide do väzby: Hrozí jej 12 rokov!

NETKY.SK • 6 September 2013, 14:20 • 2 min
Mojsejová ide do väzby: Hrozí jej 12 rokov!

KOŠICE – Košický súd dnes rozhodol o uvalení vyšetrovacej väzby na košickú podnikateľku Eleonóru Mojsejovú. Informovala o tom hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová.

slovakia

left justify in out

„Sudca Okresného súdu Košice I dnes rozhodol o vzatí obvinenej Eleonóry M. do väzby z dôvodnej obavy, že bude pôsobiť na svedkov, znalcov, spoluobvinených, alebo inak mariť trestné stíhanie. Obhajkyňa obvinenej podala proti rozhodnutiu o vzatí do väzby sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd v Košiciach po predložení spisu,“ informovala Gálová.

Krajský prokurátor v Košiciach podal návrh na vzatie Eleonóry Mojsejovej z Košíc do vyšetrovacej väzby v stredu popoludní. Ako informoval hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko, prokurátor navrhol súdu vziať obvinenú do väzby z obavy, že na slobode bude ovplyvňovať svedkov, alebo spoluobvinených. 

Eleonóru Mojsejovú zadržali v utorok 3. septembra. Odvtedy bola za mrežami. Podľa Filička trestné stíhanie je vedené od roku 2010 vo veci pre zločin neodvedenia dane a poistného, za skutky, ktoré mali byť spáchané v rokoch 2007 až 2010. Ide o nadmerné odpočty DPH, ktoré si uplatňovala organizovaná skupina prostredníctvom rôznych obchodných spoločností. Obvinenie bolo Eleonóre M. a ďalším 13 osobám postupne vznesené od júna 2013. Organizovaná skupina mala nadmernými odpočtami DPH na úkor štátu získať takmer 1,5 milióna eur. 

Obvinenej Eleonóre Mojsejovej hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona