Mojsejová až po krk v problémoch: Prokurátor ju navrhol vziať do väzby!

NETKY.SK • 4 September 2013, 16:20 • 2 min
Mojsejová až po krk v problémoch: Prokurátor ju navrhol vziať do väzby!

KOŠICE – Krajský prokurátor v Košiciach podal návrh na vzatie do vyšetrovacej väzby známej podnikateľky Eleonóry Mojsejovej z Košíc. Agentúru SITA o tom dnes informoval hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko.

slovakia

left justify in out

Navrhol súdu vziať obvinenú do väzby z dôvodov obavy, že na slobode bude ovplyvňovať svedkov alebo spoluobvinených. O návrhu krajského prokurátora rozhodne súd do 48 hodín. Obvinenú zadržali v utorok.

Trestné stíhanie je vedené od roku 2010 vo veci pre zločin neodvedenia dane a poistného za skutky, ktoré boli údajne spáchané v rokoch 2007 až 2010. Ide o nadmerné odpočty DPH, ktoré si uplatňovala organizovaná skupina prostredníctvom rôznych obchodných spoločností. Obvinenie bolo voči Mojsejovej a ďalším 13 osobám postupne vznesené od júna 2013. Organizovaná skupina údajne nadmernými odpočtami DPH na úkor štátu získala skoro 1,5 milióna eur. 

Obvinenej hrozí v prípade uznania viny trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies