Moje slová o existenčnej kríze únie boli dezinterpretované

NETKY.SK • 19 November 2010, 08:18 • 2 min
Moje slová o existenčnej kríze únie boli dezinterpretované

Moje slová o existenčnej kríze únie boli dezinterpretované

slovakia

left justify in out

img

Slová stáleho predsedu Európskej rady Hermana Van Rompuya o kríze, ktorá ohrozuje existenciu Európskej únie, mali byť prekrútené a vytrhnuté z kontextu.
      Van Rompuy sa bránil počas dnešného prejavu na konferencii pod názvom "Stabilita, bezpečnosť, prosperita - budúcnosť Európy a eura", organizovanej Európskou ľudovou stranou (EPP). Podľa jeho slov sa existenčná kríza nevzťahovala na súčasnú situáciu v eurozóne a už vôbec nie na írsku dlhovú krízu.
      "Veril som, že si každý odnesie moje slová o tom, ako sme schopní prekonať problémy, ktoré máme. Namiesto toho sa každý chytil 'krízy o prežitie', ktorá bola mylne interpretovaná tak, že sa vzťahuje na súčasnosť, pričom poukazovala na stav počas tohtoročnej jari," komentoval novinové správy Van Rompuy.
      Zdôraznil, že sa bude naďalej zasadzovať za to, aby boli negatívne rozpočtové návyky členských štátov zmenené tak, aby ich deficity a úrovne dlhov nenarastali zbytočne. "Prezident" únie tiež zdôraznil, že je presvedčený o schopnosti Európskej únie vymaniť sa spod vplyvov svetovej hospodárskej krízy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies