Mohutný výpadok elektriny zasiahol centrum Detroitu

NETKY.SK • 3 December 2014, 07:41 • 2 min
Mohutný výpadok elektriny zasiahol centrum Detroitu

DETROIT - Mohutný výpadok elektriny trval v utorok v americkom meste Detroit šesť hodín a zasiahol okrem domácností aj verejné inštitúcie ako radnicu, niekoľko štátnych škôl, budovu súdu či viac ako tri desiatky budov štátnej univerzity Wayne. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia mesta podľa agentúry AP oznámili v noci nadnes úplné obnovenie dodávky elektrického prúdu do všetkých zasiahnutých objektov. Po zlyhaní hlavného rozvodného kábla sa mesto ponorilo na niekoľko hodín do tmy. Mesto verejne potvrdilo, že všetci postihnutí zákazníci, vrátane vládnych budov, majú svoj prúd späť.
      

Pre výpadok elektriny prerušili mestské školy a univerzita Wayne vyučovanie a poslali žiakov domov. Elektrická sieť v meste Detroit sa podľa starostu Mikea Duggana nemodernizovala už celé desaťročia. Detroit sa minulý rok stal najväčším mestom v americkej histórii, ktoré vyhlásilo bankrot.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies