Mohutné zemetrasenie v Číne zabilo najmenej 71 ľudí

NETKY.SK • 20 Apríl 2013, 12:05 • 2 min
Mohutné zemetrasenie v Číne zabilo najmenej 71 ľudí

PEKING - Čínsku provinciu Si-čchuan zasiahlo v sobotu mohutné zemetrasenie, ktoré podľa miestnej tlačovej agentúry Sin-chua zabilo najmenej 71 ľudí.

slovakia

left justify in out

Čínski seizmológovia namerali jeho magnitúdu na úrovni 7,0, zatiaľ čo Úrad pre geologický prieskum Spojených štátov (USGS) sledujúci zemské otrasy na celom svete hovorí o magnitúde 6,6. Následky zemetrasenia sú ničivé aj preto, lebo zdroj otrasov sa nachádzal v relatívne malej hĺbke asi 12 kilometrov pod zemským povrchom. Epicentrum nameralo USGS asi 115 kilometrov západne od provinčného hlavného mesta Čcheng-tu.

Podľa čínskej televíznej stanice CCTV zničil živel množstvo domov, pod troskami ktorých sa môžu nachádzať ďalšie obete. Zranených je približne 600 ľudí. Do oblasti v okolí mesta Ja-an v blízkosti Tibetskej náhornej plošiny už mieri aj čínsky premiér Si Ťin-pching. Na mieste je množstvo záchranárov, pracujú však v sťažených podmienkach, keďže zemetrasenie tam vyvolalo zosuvy pôdy a panujú obavy, že príde k ďalším. Peking vyslal do provincie aj 2000 vojakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies