Mohs SafariKar je najčudnejšie auto, ktoré v najbližšie dni uvidíte!

NETKY.SK • 30 Marec 2021, 10:51 • 2 min
Mohs SafariKar je najčudnejšie auto, ktoré v najbližšie dni uvidíte!

Mohs SafariKar je skutočný unikát postavený predovšetkým pre poľovníka s vlastným vycibreným vkusom. Pár dní dozadu mohol byť váš, a to ste vôbec nemuseli byť poľovníkom.

slovakia

left justify in out

Za netradične vyzerajúcim autom stojí americká spoločnosť Mosh Seaplane Corporation, ktorej hlavným predstaviteľom bol vizionár, vynálezca Bruce Baldwin Mohs. Ten sa v roku 1972 rozhodol, že navrhne auto určené výhradne na lov, ale v žiadnom prípade to nebude obyčajné terénne auto, ktoré by zapadlo do akéhokoľvek šedého priemeru.

 

img


Podvozok auta pochádza z veľkého SUV International Harvester Travelall, ktorý je podobný napríklad Chevroletu Suburban. Najzvláštnejším prvkom, ktorým vás auto zaujme, sú hliníkové dvere potiahnute ochranou penou, ktoré sa vysúvajú zo samotnej karosérie na koľajniciach, obrovským lesklým grilom a naozaj monumentálnou soškou orla.

 

img

 

 

img

 

 

Automobil disponuje klimatizáciu, automatickou trojstupňovou prevodovkou, pohonom zadných kolies, škrupinovými prednými sedadlami a šesťmiestnou lavicu vzadu.  Mohs SafariKar má veľké plechové kolesá a pneumatiky s perfektným bielym lemom. Vínovo červené koberčeky v kombinácii s čiernou kožou priamo odkazujú na klasiku daného obdobia. 

 

 

img

 

img

 

Vozidlo bolo na predaj. Aukcia skončila 26. marca a kupca zaplatil 53 000 amerických dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies