Mohli by sa na Slovensku k vládnej moci dostať extrémisti?

NETKY.SK • 17 Marec 2021, 10:48 • 2 min
Mohli by sa na Slovensku k vládnej moci dostať extrémisti?

SLOVENSKO - V utorok prišiel Richard Sulík s informáciou, že by sa Igor Matovič mohol snažiť nahradiť SaS či stranu Za ľudí napríklad nezaradenými zákonodarcami, ktorí odišli z extrémistickej ĽSNS.

slovakia

left justify in out

Sulík vyhlásil, že premiér pre svoje prežitie môže skúsiť rôzne konštrukcie od menšinovej vlády alebo bude „dokupovať voľne blúdiacich poslancov”.

 

img

 

 

„Je tam niekoľko poslancov, ktorí odišli od Mariana Kotlebu. To je zrejmé. Je tam poslanec Podmanický, ktorý odišiel zo Smeru. Neviem, koho všetkého Igor Matovič osloví, keď si raz povie, že bude do posledného dňa a poslednej kvapky krvi sa snažiť udržať na truc," povedal Sulík.

 

Určite si prečítajte: Sulík potvrdil prezidentke stanovisko SaS. Ak Matovič nepodá demisiu, strana odchádza z vlády

 

img

 

Veronika Remišová však na túto možnosť nereagovala kladne. „Menšinová vláda a s podporou nezávislých poslancov, odídencov od fašistickej Kotlebovej strany, nie je podľa môjho názoru alternatíva, respektíve nie prijateľná alternatíva," povedala.

 

Určite vás bude zaujímať: Matovič neponúkol prezidentke žiadne riešenia vládnej krízy!

 

img

 

Podľa Remišovej šli do vlády pre to, aby robili reformy, ktoré sa dajú presadovať len v stabilnej vláde, ktorá by zrejme nemohla byť stabilná v kombinácii s odídencami ĽSNS.

 

Dodala, že stále platí uznesenie predsedníctva Za ľudí, podľa ktorého by mal Matovič odísť z postu premiéra. „Stojíme si za tým. A to sme povedali aj pánovi premiérovi,” vyhlásila.

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ Ak Igor Matovič neodstúpi z funkcie premiéra, strana Za ľudí končí v koalícii!

 

Na opačnej strane je tu názor Jaroslava Naďa, ktorý nevylučuje rozpad SaS, vyjadril sa tak pre Aktuality.sk. „Nevylučujem v tomto momente žiadnu vec. Ani to, že sa odtrhne polovica z SaS a pôjde podporovať túto vládu,” vyhlásil.

 

img

 

Poslanecký klub SaS nie je podľa neho jednotný pri požiadavke na demisiu premiéra Igora Matoviča.  Názor ministra obrany je, že by sme v takejto sitácii nemuseli byť, keby Sulík nerozbíjal túto vládu. „Keby sa k tomu postavil zodpovedne, tak by sme nemuseli diskutovať, či niekto rokuje s poslancami alebo niečo iné,” poznamenal pre Aktuality.sk.

 

Napriek všetkému Jaroslav Naď stále verí, že SaS  aj strana Za ľudí zostanú súčasťou vládnej koalície. „Keď ale budú chcieť odísť, tak odídu. Potom budeme riešiť, čo ďalej,” povedal.

 

Vo vzduchu teda naďalej zostáva, či sa súčasná vládna koalícia dohodne v prospech všetkých zúčastnených, alebo nastane situácia, že by sa do nej dostali napríklad extrémisti.

 

Možno vás bude zaujímať: Minister Jaroslav Naď je presvedčený, že vláda dnes schváli predĺženie núdzového stavu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies