Mohameda, ktorý v Antverpách s autom ohrozoval ľudí, neobvinia z terorizmu

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 17:39 • 2 min
Mohameda, ktorý v Antverpách s autom ohrozoval ľudí, neobvinia z terorizmu

BRUSEL - Tunisana, ktorý v marci v Antverpách vošiel s autom vo vysokej rýchlosti medzi ľudí v nákupnej oblasti, neobvinia belgické orgány z terorizmu. Oznámila to dnes belgická federálna prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Polícia uviedla, že 39-ročný Mohamed R. žijúci vo Francúzsku zostáva vo väzbe na základe obvinenia z nelegálnej držby zbrane. Pôvodne bol obvinený z "pokusu o vraždu v teroristickom kontexte".

Keď polícia muža 24. marca zatkla, objavila v aute nože, strelnú zbraň a kanister s plynom.

 

Tunisan vošiel okolo 11.00 h s autom do pešej zóny s obchodmi na ulici De Meir v Antverpách. Vozidlo išlo vysokou rýchlosťou a ľudia pred ním museli uskakovať nabok, podľa svedkov sa však nepokúšal nikoho zraziť a nikoho nezranil. Prešiel na červenú cez križovatku a zamieril k nábrežiu, kde ho polícia zadržala.

 

Podľa polície bol vodič zrejme pod vplyvom alkoholu a nechcel autom zabíjať, ale len sa snažil vyhnúť kontrole polície, ktorá ho pozná v súvislosti s menšími trestnými činmi z minulosti.

 

Muž ohrozoval chodcov v Antverpách na druhý deň po útoku v centre Londýna, kde iný útočník úmyselne zrážal autom chodcov na Westminsterskom moste a potom smrteľne pobodal policajta pred parlamentom.

 

Belgická prokuratúra uviedla, že pre obvinenie Mohameda R. z teroristického činu nemá dostatok "vážnych dôkazov".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona