Mogherinová: Rokovania v Minsku budú bodom obratu - k lepšiemu alebo horšiemu

NETKY.SK • 11 Február 2015, 16:01 • 2 min
Mogherinová: Rokovania v Minsku budú bodom obratu - k lepšiemu alebo horšiemu

BRUSEL - Štvorstranný summit v Minsku, venovaný kríze na východe Ukrajiny, bude "bodom obratu" buď k lepšiemu alebo k horšiemu.

slovakia

left justify in out

Niekoľko hodín pred začatím rokovaní v bieloruskej metropole to uviedla vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku Federica Mogheriniová.
     

Rokovania v takzvanom normandskom formáte sú podľa šéfky diplomacie EÚ veľkou šancou pre Rusko, aby pomohlo pri zmierňovaní tejto krízy.
     

"Ak sa dosiahne dohoda, neznamená to ešte, že zmiznú všetky ťažkosti. Ale ak výsledok rokovaní bude negatívny, potom všetky možnosti, akýkoľvek vývoj, ktorý si možno predstaviť, bude uskutočniteľný a niektoré z týchto perspektív sú znepokojujúce," varovala Mogheriniová. 
     

Summit "poslednej šance", ako je vnímané štvorstranné stretnutie v Minsku, by sa mal začať dnes podvečer za účasti najvyšších predstaviteľov Ruska, Ukrajiny, Francúzska a Nemecka: Vladimira Putina, Petra Porošenka, Francoisa Hollanda a Angely Merkelovej. Štvorica lídrov bude rokovať o mierom pláne, ktorý by ukončil 10 mesiacov trvajúci konflikt v blízkom susedstve Európskej únie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies