Mogheriniová viní z útoku v Tunisku teroristické organizácie

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 12:20 • 2 min
Mogheriniová viní z útoku v Tunisku teroristické organizácie

BRUSEL - Šéfka európskej diplomacie Federica Mogheriniová obvinila v stredu "teroristické organizácie" z útoku na turistov v Tunisku, pri ktorých zahynulo 23 ľudí vrátane 20 zahraničných turistov.

slovakia

left justify in out

"S útokom, ktorý zasiahol Tunisko, sa teroristické organizácie opätovne zamerali na krajiny a ľudí v stredomorskej oblasti," uviedla Mogheriniová v stanovisku. "Posilňuje to naše odhodlanie spolupracovať ešte užšie s našimi partnermi s cieľom čeliť teroristickej hrozbe," píše sa ďalej. Európska únia je podľa týchto údajov odhodlaná zmobilizovať všetky prostriedky, ktoré má, aby plne podporila Tunisko v boji proti terorizmu a reformovaní jeho bezpečnostného sektoru.

 

Ozbrojenci spustili v stredu paľbu na turistov vystupujúcich z autobusov pred tuniským národným múzeom. Ďalších vzali ako rukojemníkov vo vnútri múzea, kam utiekli. Bezpečnostné sily vtrhli do múzea Bardo neďaleko parlamentu v centre Tunisu dve hodiny neskôr, zabili dvoch militantov ozbrojených kalašnikovmi a oslobodili všetkých rukojemníkov. Kto je za čin zodpovedný, nie je zatiaľ jasné. Podľa polície bol jeden z útočníkov úradom známy, nevedia však o žiadnej konkrétnej väzbe na militantnú skupinu. Momentálne sa pátra po možných komplicoch páchateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies