Mogheriniová: Rusko možno prejavuje viac ochoty riešiť krízu na Ukrajine

NETKY.SK • 17 December 2014, 17:02 • 2 min
Mogheriniová: Rusko možno prejavuje viac ochoty riešiť krízu na Ukrajine

KYJEV - Vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku Federica Mogheriniová dnes uviedla, že ona aj ukrajinský prezident Petro Porošenko badajú isté náznaky väčšej ochoty Ruska vyriešiť krízu v separatistických oblastiach na východe Ukrajiny. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Obaja sme nadobudli dojem, že by tu mohli byť isté prvky, na základe ktorých by sa dalo usudzovať, že zo strany Ruska, zo strany prezidenta (Vladimira) Putina by mohla byť väčšia ochota ten konflikt vyriešiť," povedala šéfka diplomacie EÚ, ktorá je na návšteve v ukrajinskej metropole Kyjeve.
     

Mogheriniovej vyjadrenia korešpondujú s názorom amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho, ktorý v utorok povedal, že Rusko podniklo v uplynulých dňoch niekoľko konštruktívnych krokov smerom k zmierneniu napätia na východe Ukrajiny, kde si konflikt s proruskými separatistami od apríla vyžiadal životy viac ako 4700 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies