Mogheriniová označila atentát v jeruzalemskej mešite za teroristický čin

NETKY.SK • 18 November 2014, 14:02 • 2 min
Mogheriniová označila atentát v jeruzalemskej mešite za teroristický čin

BRUSEL - Šéfka európskej diplomacie Federica Mogheriniová dnes odsúdila palestínsky atentát na modliacich sa v jeruzalemskej synagóge, ktorý si vyžiadal päť obetí na životoch.

slovakia

left justify in out

Podľa Mogheriniovej tento čin môže vážne poškodiť akýkoľvek pokrok v rámci snáh dosiahnuť mier medzi Izraelom a Palestínčanmi.
     

"Je to teroristický čin proti veriacim zúčastňujúcom sa na ranných modlitbách. Odsúdeniahodný čin všetkými možnými spôsobmi," uviedla vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku v oficiálnom vyhlásení. Zároveň vyjadrila úprimnú sústrasť rodinám obetí.
     

Mogheriniová, ktorá v Bruseli predsedá dnešnému zasadnutiu Rady EÚ pre zahraničnú politiku, venovanému obranným otázkam, vyzvala všetkých lídrov v regióne Blízkeho východu, aby  spolupracovali a vyvinuli maximálne úsilie pre okamžité upokojenie situácie a zabránenie ďalšej eskalácii násilia.
     

Šéfka diplomacie EÚ v tejto súvislosti vyzvala izraelskú vládu aj predstaviteľov Palestínskej samosprávy, aby oživili pozastavené mierové rozhovory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies