Mogheriniová odsúdila odpálenie balistických striel Severnou Kóreou

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 13:06 • 2 min
Mogheriniová odsúdila odpálenie balistických striel Severnou Kóreou

BRUSEL – Odpálenie severokórejských balistických striel do Japonského mora odsúdila dnes vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku Federica Mogheriniová. Severná Kórea v noci nadnes odpálila štyri balistické strely, z ktorých tri dopadli do japonských výsostných vôd.

slovakia

left justify in out

Mogheriniová vyjadrila solidaritu Japonsku a zdôraznila, že Európska únia musí byť "spoľahlivým bezpečnostným garantom v našom regióne, pre našich susedov, ale aj na vzdialených miestach."

 

Japonský premiér Šinzó Abe potvrdil odpálenie balistických striel. Hovorca japonskej vlády Jošihide Suga označil odpálenie rakiet za "závažnú hrozbú pre národnú bezpečnosť našej krajiny".

 

Juhokórejský Soul vníma novú severokórejskú raketovú skúšku ako zjavný protest proti prebiehajúcim spoločným vojenským cvičeniam Južnej Kórey a Spojených štátov. Rozsiahle každoročné manévre sa začali pred niekoľkými dňami a za účasti pozemných, vzdušných i námorných síl majú trvať do konca apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona