Mogheriniová: Líbyjská pobrežná stráž dostane od EÚ motorové člny

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 06:59 • 2 min
Mogheriniová: Líbyjská pobrežná stráž dostane od EÚ motorové člny

VALLETTA - Európska únia poskytne líbyjskej vláde motorové člny, ktoré jej majú pomôcť pri hliadkovaní vo vodách Stredozemného mora a zachytávaní člnov s migrantmi.

slovakia

left justify in out

V maltskej Valette to v stredu uviedla vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku Federica Mogheriniová. V rámci opatrení proti nelegálnej migrácii EÚ pomáha vo výcviku príslušníkov líbyjskej pohraničnej stráže.

 

Doteraz ich vycvičila 93. V súčasnosti najvyššie počty afrických migrantov prúdia do Európy práve cez Líbyu. Tripolis prednedávnom zaslal Európskej únii rozsiahly zoznam požiadaviek pomoci. Okrem člnov sa v ňom nachádzali aj prístroje na nočné videnie či nepriestrelné vesty.

 

Členské štáty EÚ sa ešte musia dohodnúť na podrobnostiach pomoci, pričom by však rozhodne nemala mať vojenský charakter, zdôraznila Mogheriniová. Líbyjská vláda podľa nemeckej televízie WDR očakávala, že dostane od EÚ člny aj s výzbrojou.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona