Mogheriniová: EÚ je odhodlaná čeliť hrozbám, ktoré predstavuje Islamský štát

NETKY.SK • 17 November 2014, 13:03 • 2 min
Mogheriniová: EÚ je odhodlaná čeliť hrozbám, ktoré predstavuje Islamský štát

BRUSEL - Európska únia je odhodlaná bojovať proti radikálnemu džihádistickému hnutiu Islamský štát, povedala dnes na zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné záležitosti šéfka európskej diplomacie Federica Mogheriniová.

slovakia

left justify in out

Jej vyhlásenie je reakciou na zabitie ďalšieho amerického rukojemníka - Petra Kassiga, ktorého džihádisti uniesli vlani v Sýrii.
     

Mogheriniová na bruselskom podujatí zdôraznila, že brutálna vražda amerického humanitárneho pracovníka Kassiga a niekoľkých sýrskych vojakov je ďalším príkladom rozhodnutia Islamského štátu (IS) pokračovať vo svojej teroristickej činnosti.  
     

"Všetci tí, ktorí sa dopustili činov porušujúcich ľudské práva, sa budú zodpovedať. Európska únia vynaloží všetko úsilie na dosiahnutie tohto cieľa," povedala vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku.
     

Mogheriniová v mene únie dodala, že euroblok spolu s regionálnymi a medzinárodnými partnermi je plne odhodlaný čeliť hrozbám, ktoré predstavujú IS a ďalšie teroristické organizácie pôsobiace v Sýrii a Iraku. 
     

Vraždu Kassiga dnes potvrdil aj prezident USA Barack Obama, ktorý tento čin odsúdil ako "absolútne zlo". 
     

Džihádisti vo videu zverejnenom v nedeľu na svojich webových stránkach oznámili, že okrem Kassiga odrezaním hlavy zavraždili aj najmenej 18 sýrskych vojakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies