Mogheriniová: Do procesu politického prechodu v Sýrii by mal byť zapojený i Asad

NETKY.SK • 22 Október 2015, 18:38 • 2 min
Mogheriniová: Do procesu politického prechodu v Sýrii by mal byť zapojený i Asad

BERLÍN - Je kľúčové, aby do procesu politického prechodu v Sýrii bol pozvaný aj sýrsky prezident Bašár Asad. Vyhlásila to dnes šéfka zahraničnej politiky Európskej únie Federica Mogheriniová.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že sme sa poučili z irackej lekcie, že potrebujeme zaručiť, že politické procesy a prechody potrebujú garantovať nielen bezpečnosť, ale i začlenenie všetkých komponentov spoločnosti do tohto procesu," povedala Mogheriniová novinárom počas návštevy v Berlíne.

 

"A to je to, na čom pracujeme - prechod, kde určite Asad je a bude súčasťou východiskového bodu," citovala ju agentúra Reuters.

 

Naopak, za okamžité odstúpenie sýrskeho lídra Asada, sa dnes vyjadril minister zahraničných vecí Saudskej Arábie Ádil Džubajr vo Viedni. Šéf saudskoarabskej diplomacie sa domnieva, že práve Asad je magnetom, "ktorý láka zahraničných bojovníkov so všetkých kútov sveta bojovať na strane Islamského štátu proti Asadovmu režimu". Tamojší vojenský konflikt sa môže podľa neho skončiť iba bezpodmienečným odchodom Bašára Asada.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies