Moe Tucker: Lou Reed bol dobrým a oddaným priateľom

NETKY.SK • 17 December 2013, 08:38 • 2 min
Moe Tucker: Lou Reed bol dobrým a oddaným priateľom

LOS ANGELES - Americkej hudobníčke Maureen "Moe" Tucker veľmi chýba zosnulý kolega Lou Reed, s ktorým pôsobila v legendárnej kapele The Velvet Underground.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatdeväťročná umelkyňa to uviedla pre britský nedeľník The Observer. "Bol dobrým priateľom. Správal sa k nám v kapele ako k bratom a sestrám a trvalo to aj po našom rozchode. Bolo to jedno z tých kamarátstiev, kedy nezáleží na tom, ako často sa vídate. Stretnete sa po dvoch či piatich rokoch a cítite, akoby ste sa videli minulý týždeň. Ako starnete, uvedomíte si, že takéto priateľstvo je veľmi vzácne. Veľmi mi chýba. Vždy sme si posielali Vianočné alebo Valentínske pozdravy. Písal výborné piesne. Posúval hranice práve tým, o čom spieval, ale oveľa dôležitejšie bolo to, že bol dobrým a oddaným priateľom. Nie je fér, že mu nemôžem poslať Vianočný pozdrav," vyjadrila sa.

The Velvet Underground vznikli v roku 1964 v New Yorku. Pravdepodobne najznámejšiu zostavu formácie tvorili okrem Reeda (spev, gitara) a Tucker (bicie) aj John Cale (viola, klavír), gitarista Sterling Morrison či speváčka Nico. Kapela debutovala v roku 1967 albumom The Velvet Underground & Nico, ktorý je známy aj vďaka obalu s banánom od Andyho Warhola. Magazín Rolling Stone zaradil ich debut na 13. priečku v rebríčku najvplyvnejších nahrávok histórie. The Velvet Underground majú na konte tiež album White Light/White Heat, štúdiovky The Velvet Underground (1969) či Loaded (1970). Lou Reed zomrel 27. októbra v obci Amagansett v štáte New York. Dožil sa 71 rokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies