Modulové školy budú stáť milióny eur, majú vyriešiť nedostatočné kapacity

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 10:25 • 2 min
Modulové školy budú stáť milióny eur, majú vyriešiť nedostatočné kapacity

BRATISLAVA - Spolu 15 obcí a miest z Bratislavského a Košického kraja si rozdelí tri milióny eur z druhého vládneho sociálneho balíčka. Postavia za ne modulové školy, ktoré riešia problémy nedostatočných kapacít a dvojzmennej prevádzky.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová. "Najakútnejšia situácia kapacít je v rýchlo sa rozrastajúcich satelitných obciach, z ktorých musia rodičia voziť svoje deti do škôl aj niekoľko kilometrov," vysvetlila hovorkyňa. Podľa jej slov, väčšina obcí a miest už s výstavbou začala. Termíny ukončenia výstavby sú v rozmedzí od februára do septembra 2016. "S obcami a mestami je podpísané memorandum, ktoré obsahuje podrobnosti výstavby," dodala Dupaľová Ksenzsighová.

 

Modulové školy tak pribudnú v Bernolákove, Ivanke pri Dunaji, Kráľovej pri Senci, Markovciach, Miloslavove, Moste pri Bratislave, Novej Dedinke, Rovinke, na Drieňovej ulici v bratislavskom Ružinove, Senci, Stupave, Tomášove, Trebišove, Viničnom a Zámutove.

 

Dupaľová Ksenzsighová pripomenula, že v roku 2013 bolo postavených päť modulových škôl v sume 1.000.000 eur v obciach Stráne pod Tatrami, Podhorany, Krížová Ves, Jarovnice a Kecerovce. V roku 2014 zas boli vyčlenené peniaze na deväť modulových škôl. Išlo o tri milióny eur pre obce Chminianske Jakubovany, Podhorany, Jarovnice, Jurské, Stará Ľubovňa, Gemerská Ves, Muránska Dlhá Lúka, Miloslavov a Dunajská Lužná.

 

"Z celkovej vyčlenenej sumy z Ministerstva financií SR ešte zostalo k dispozícii aj pre obec Chorvátsky Grob," dodala hovorkyňa rezortu školstva. Kým v niektorých obciach už školy stoja a boli odovzdané do užívania, v ďalších je rozostavanosť rôzna. "Predpokladáme však, že k septembru 2015 sa dajú do užívania školy v Chminianskych Jakubovanoch, Jarovniciach, Starej Ľubovni, Muránskej Dlhej Lúke i Stráňach pod Tatrami," dodala. V ostatných obciach by mali dodávatelia odovzdať objekty do konca novembra 2015.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona