Modrič potiahol Chorvátov

NETKY.SK • 17 Jún 2018, 09:43 • 2 min
Modrič potiahol Chorvátov

KALININGRAD - Luka Modrič splnil v prvom vystúpení na majstrovstvách sveta v Rusku úlohu lídra chorvátskej futbalovej reprezentácie. Pri sobotňajšom víťazstve nad Nigériou 2:0 režíroval stred poľa a zároveň potiahol útok, po jeho rohovom kope padol víťazný gól. Poisťujúci sám pridal z jedenástky, ktorá tiež vyplynula z jeho rohu.

slovakia

left justify in out

Chorvátsku sa v úvodnom zápase nepodarilo triumfovať na MS 2002, 2006 ani 2014. Na víťazný vstup čakalo od roku 1998, keď cestu za bronzom odštartovalo zdolaním Jamajky 3:1. Momentálne je s troma bodmi na čele D-skupiny, keďže v druhom stretnutí sa Argentína a Island rozišli nerozhodne 1:1. "Skórovali sme v správnom momente. Po prvom góle sa nám už hralo omnoho ľahšie," citovala Modriča agentúra AP.

 

Kľúčom k chorvátskemu úspechu bola spolupráca hráča Realu Madrid s Ivanom Rakitičom z FC Barcelona. Nigérijčania sa cez duo stredopoliarov nedokázali presadiť a útočníci zostali odrezaní od lopty. Brankár Danijel Subašič musel prvýkrát zakročiť až po takmer hodine hry.

 

Štandardné situácie v podaní Modriča robili problémy africkému mužstvu, ktoré dve situácie nevyriešilo, čo rozhodlo o výsledku. "Víťazstvo je víťazstvo. Rohové a pokutové kopy sú rovnako súčasť futbalu, záleží iba na tom, či skórujete. Mali sme aj šťastie, ale išli sme mu naproti," zdôraznil tréner Zlatko Dalič. Jeho náprotivok Gernot Rohr sa po zápase vyjadril, že aj jeho zverenci si zaslúžili výhodu jedenástky: "V šestnástke nás často faulovali, takže penalta sa dala odpískať aj v náš prospech."

 

Nemecký kouč Nigérie však napriek úvodnému neúspechu nevzdáva boj o postup do osemfinále. Afričania nastúpia v piatok proti Islanďanom, Chorváti si už vo štvrtok zmerajú sily s Argentínčanmi. "Máme najmladší tím na turnaji. Nechajme, aby sa moji hráči poučili z tohto duelu a z vlastných chýb," dodal Rohr.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies