Modrič ostro kritizuje videotechnológiu

NETKY.SK • 16 December 2016, 12:10 • 2 min
Modrič ostro kritizuje videotechnológiu

JOKOHAMA - Stredopoliar španielskeho futbalového klubu Real Madrid Luka Modrič vyslovil kritiku na adresu zavedenia videozáznamov ako pomôcky pri posúdení spornej situácie. "Neviem, čo mám na to povedať. Je to novinka, ale ak mám byť úprimný, nepáči sa mi. Vnáša do hry veľa nejasností," cituje slová 31-ročného Chorváta portál espnfc.com.

slovakia

left justify in out

Prebiehajúce MS klubov sú prvým podujatím na tejto úrovni, na ktorých sa rozhodcovia môžu v plnej miere spoľahnúť na videozáznam. Systém videoasistencie (Video Assistant Referees - VAR) schválila Rada medzinárodnej futbalovej asociácie (IFAB) a momentálne je v dvojročnom testovacom režime.

 

VAR poskytuje hlavnému rozhodcovi informácie potrebné pre prípadnú korektúru chybných verdiktov alebo pre správne posúdenie situácií s ďalekosiahlym vplyvom na vývoj stretnutia - v prípade gólov, červených kariet, pokutových kopov či chybnej identifikácie hráčov. 


Ako prvý využil videozáznam maďarský rozhodca Viktor Kassai v stredajšom súboji semifinále MS klubov medzi Atléticom Nacional Medellín a Kašimou Antlers (0:3), keď po zhliadnutí opakovaného záberu nariadil v prospech japonského účastníka pokutový kop. Druhýkrát sa video na tomto turnaji dostalo k slovu vo štvrtkovom dueli o postup do finále Club América - Real Madrid (0:2). Paraguajský hlavný arbiter Enrique Cáceres si v nadstavení druhého polčasu pre istotu overil, či zakončujúci Cristiano Ronaldo nedosiahol svoj zásah z postavenia mimo hry. 


"Futbal s videom nie je ono. Uvidíme, ako sa to nakoniec vyvinie, ale nemám najlepší prvý dojem zo zavedenia videotechnológie," doplnil Luka Modrič. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona