Módny návrhár Lagerfeld nenávidí pre migračnú politiku kancelárku Merkelovú

NETKY.SK • 11 Máj 2018, 06:00 • 2 min
Módny návrhár Lagerfeld nenávidí pre migračnú politiku kancelárku Merkelovú

PARÍŽ - Svetoznámy nemecký módny tvorca Karl Lagerfeld v súvislosti s ústretovou politikou voči migrantom nenávidí podľa vlastných slov pre francúzsky časopis Le Point spolkovú kancelárku Angelu Merkelovú.

slovakia

left justify in out

Módny návrhár je so šéfkou spolkovej vlády viac ako nespokojný a pohrozil i rezignáciou na nemecké občianstvo. Podľa Lagerfelda si treba pripomínať minulosť, ktorú má Nemecko.

 

Merkelová na to zabudla, a preto ju nenávidí. Jej rozhodnutie prijať milión prisťahovalcov v Nemecku otvorilo vlani cestu (euroskeptickej, protimigračnej a populistickej) Alternatíve pre Nemecko (AfD) do Spolkového snemu (Bundestagu), vyhlásil módny návrhár a dodal, že v parlamente teraz sedí "100 neonacistov", pretože Merkelová zabudla na históriu.

 

Lagerfeld už vlani v novembri v rozhovore pre francúzsku televíziu C8 deklaroval svoj odmietavý postoj voči prisťahovaniu moslimov do spolkovej republiky.

 

Podľa jeho názoru spolková vláda nemôže po vyvraždení miliónov židov počas vlády nacistov v Nemecku umožniť vstup do krajiny miliónom najväčších nepriateľov židovskej komunity. Jeho vtedajšie vyjadrenie vyvolalo kritické ohlasy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies