Módny dom Fendi zaplatí obnovu historických fontán v Ríme

NETKY.SK • 29 Január 2013, 08:03 • 2 min
Módny dom Fendi zaplatí obnovu historických fontán v Ríme

Módny dom Fendi zaplatí obnovu historických fontán v Ríme - Kultúra Taliansky módny dom Fendi poskytne vyše dva milióny eur na obnovu Fontány di Trevi, ktorá patrí k najvýznamnejším turistickým atrakciám Ríma. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa

slovakia

left justify in out

img

Taliansky módny dom Fendi poskytne vyše dva milióny eur na obnovu Fontány di Trevi, ktorá patrí k najvýznamnejším turistickým atrakciám Ríma. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne zdroje.

Renovácia barokovej fontány zo 17. storočia potrvá asi 20 mesiacov, pričom by mala byť hotová v roku 2015, oznámil kultúrny referent mesta Rím Dino Gasperini. Suma 2,2 miliónov eur od firmy Fendi pokryje všetky náklady na renovačné práce.

Módny dom poskytol ďalších približne 300.000 eur na revitalizáciu skupiny štyroch neskororenesančných fontán, ktoré sú známe pod názvom Quattro Fontane a nachádzajú sa v centre Ríma, dodal Gasperini.

Finančne obmedzená talianska vláda sa v poslednom čase čoraz častejšie obracia na súkromné spoločnosti s prosbou o sponzorovanie obnovy historických pamiatok. Iná talianska módna spoločnosť, Tod's, prisľúbila 25 miliónov eur na reštaurovanie známeho rímskeho Kolosea, práce však museli vzhľadom na byrokratické prieťahy odložiť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona