Módny dom Alexander McQueen čelí žalobe

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 17:23 • 2 min
Módny dom Alexander McQueen čelí žalobe

BRATISLAVA - Britský módny dom Alexander McQueen čelí žalobe za údajné kopírovanie návrhu svadobných šiat Catherine, vojvodkyne z Cambridgea.

slovakia

left justify in out

Tú na nich podala návrhárka Christine Kendall, ktorá tvrdí, že Sarah Burton, kreatívna riaditeľka značky, použila na spomínanej róbe prvky z jej návrhu, ktorý manželke princa Williama poslala niekoľko mesiacov pred svadbou.


Módna dizajnérka z grófstva Hertfordshire podala žalobu na londýnskom Súde pre duševné vlastníctvo, pričom by sa nemala vzťahovať na vojvodkyňu ani na Kensingtonský palác.

 

"Začali sme konanie, pretože si je naša klientka istá, že návrhy z jej spoločnosti boli nespravodlivo vzaté a odkopírované," uviedla Kendallina advokátka Humna Nadim. Hovorca značky Alexander McQueen poprel, že by ich kreatívna riaditeľka spomínané návrhy videla a celú situáciu nazval nezmyselnou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies