Modernizované električkové trate v Košiciach stavbári zazimovali

NETKY.SK • 22 December 2016, 14:48 • 2 min
Modernizované električkové trate v Košiciach stavbári zazimovali

KOŠICE – Podľa vedenia mesta zhotoviteľ diela EUROVIA SK urobil všetky práce plánované na tento rok na druhej etape modernizácie košických električkových tratí. Ako dnes informovala hovorkyňa Košíc Linda Šnajdárová, vyplynulo to zo záverov posledného tohtoročného kontrolného dňa.

slovakia

left justify in out

Zhotoviteľ diela prvú časť tzv. zimnej etapy modernizácie ukončil a trate, ktoré začali rekonštruovať na obratisku Botanická záhrada, trate cez Zimnú ulicu a ulicu Boženy Němcovej, zazimoval. V porovnaní s minuloročnou prvou etapou rekonštrukcie nezaznamenala Eurovia počas prác žiadne výraznejšie problémy. Snažili sa zachovať pre motoristov aspoň časť cestných komunikácií v lokalite prejazdných a čo najviac znížiť negatívne dopady nevyhnutných dopravných obmedzení na obyvateľov či návštevníkov mesta.


„Okrem prác na obratisku električiek pri Botanickej záhrade, na Zimnej a ulici Boženy Němcovej, pokračovala Eurovia aj na príprave ostatných ôsmich ucelených častí modernizovaných električkových tratí,“ zdôraznil primátor mesta Raši.


Podľa Dezidera Oreniča, hlavný stavebný dozor, robotníci pripravovali všetko čo treba napríklad pre osadenie stĺpov trakčného vedenia. Tieto prípravy robili pri moste VSS, na Festivalovom námestí pri Amfiteátri, ale aj na iných miestach. Momentálne už majú urobených približne sto základov na stožiare trakčného vedenia. Orenič doložil, že vďaka podnetom všímavých Košičanov, Eurovia SK vyriešila veľmi promptne aj problém ohľadom áut vychádzajúcich z parkoviska na ulici B. Němcovej, ale aj ďalší, ktorý súvisel so stožiarmi trakčného vedenia a obyvatelia mesta žiadali, aby stĺpy neboli osádzané na chodníkoch.

 

„Majiteľ pozemkov pri chodníkoch bol veľmi ústretový, preto môžeme stožiare umiestňovať mimo chodníkov. Žiaľ, asi v troch prípadoch to nebude možné, lebo stĺpy by stáli nad kanalizačným zberačom, čo technické normy nedovoľujú,“ dodal Orenič.


Stavbárom prialo i počasie a urobili všetky práce, ako predpokladali v harmonograme prác. „Stavbu sme zazimovali s tým, že deviateho januára 2017, ak nám to dovolí počasie, budeme späť v plnej sile. My sme spokojní, ale predovšetkým musí byť spokojný investor a Košičania, ktorým sa snažíme vychádzať v maximálne možnej miere v ústrety. Ďakujeme im za ich podnety a dobré pripomienky, ktoré sme už vyriešili.“ zhodnotil doterajší výsledok na modernizácii tratí Štefan Bálint, riaditeľ košického závodu Eurovie SK.


Na stavbe sa včera objavili aj milé „smajlíky“. Eurovia ich umiestnila na viacerých miestach, aby aj takýmto spôsobom dala Košičanom so stavbou dotknutých ulíc najavo, nech sú trpezliví, veď v konečnom dôsledku budú zmodernizované trate na úžitok všetkým, celému mestu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies