Modernizácia techniky horských záchranárov pokračuje, ministerstvo vnútra im zaobstaralo nové snežné skútre

NETKY.SK • 29 Január 2018, 11:31 • 2 min
Modernizácia techniky horských záchranárov pokračuje, ministerstvo vnútra im zaobstaralo nové snežné skútre

BRATISLAVA - Aj v tomto roku pokračuje modernizácia techniky horských záchranárov, o ktorej na jeseň minulého roku hovoril pri odovzdávaní 11 nových terénnych vozidiel podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák. Dnes horským záchranárom pribudli aj nové snežné skútre.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník Ministerstva vnútra Slovenskej republiky Rudolf Urbanovič v piatok 26.1.2018 dopoludnia odovzdal príslušníkom Horskej záchrannej služby v stredisku Nízke Tatry – Jasná šesť nových snežných skútrov.

 

„V septembri minulého roka pán minister Robert Kaliňák odovzdal vo Vrátnej doline horským záchranárom 11 nových vozidiel. Veľmi ma teší, že pokračujeme v nevyhnutnej modernizácii technicko - materiálneho vybavenia Horskej záchrannej služby. Šesť nových skútrov bude v stredisku Jasná nepochybne v plnej permanencii, o čom som sa presvedčil i dnes. Lyžiarska sezóna je v plnom prúde, chlapi mali doslova výjazd za výjazdom,“ uviedol Rudolf Urbanovič.

 

img

 

„Nové skútre nepochybne prispejú k zvýšeniu bezpečnosti všetkých návštevníkov horských oblastí. Pre nás je dôležité, že bezpečnejšie podmienky budú mať na svoju prácu i horskí záchranári. Terén, v ktorom zasahujú, je často veľmi nebezpečný a čo najkvalitnejšie vybavenie je nevyhnutnosťou. Skútre sú skutočne výborné, čo mi potvrdili i samotní záchranári,“ dodal štátny tajomník rezortu vnútra Rudolf Urbanovič.

 

Podľa slov náčelníka Oblastného strediska Horskej záchrannej služby Nízke Tatry – Jasná Michala Matoša sú nové skútre značky Lynx. „Zlepšia záchranu nielen na zjazdových tratiach, ale i vo voľnom teréne. Pre Horskú záchrannú službu je to veľký prínos, dostali sme skvelú techniku. Verím, že bude využívaná úplne komfortne,“ netajil spokojnosť Michal Matoš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona